Grillowany bakłażan w sosie miętowym

Grillowany bakłażan w sosie miętowym
Grillowany bakłażan w sosie miętowymmateriały prasowe

Składniki

podstawowe

  • 1 duży bakłażan
  • olej do posmarowania bakłażana
  • 10 pomidorków koktajlowych

na sos

  • duża garść liści świeżej mięty
  • 1 mały, roślinny jogurt naturalny
  • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki mielonego kardamonu
  • sok z ½ limonki lub cytryny + skórka z cytryny
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików"
Okładka książki "Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików"
"Ewa gotuje": Zalewajka na białej kiełbasiePolsatPolsat
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?