Grillowe wariacje – pomysły na mniej oczywiste dania

Biała kiełbasa
Biała kiełbasamateriały prasowe

Biała kiełbasa ze śliwką i morelą

Składniki

  • 4 kiełbasy białe (np. Kiełbasa & Ziarno JBB Bałdyga)
  • Garść suszonych śliwek i moreli
  • Świeży tymianek
  • Przyprawa grillowa

Sposób przygotowania

Roladki z kurczaka z suszoną śliwkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Grillowany camembert
Grillowany camembertmateriały prasowe

Camembert z gruszką i kabanosem

Składniki

  • Kabanosy (np. bankietowe JBB Bałdyga)
  • 2 krążki sera camembert
  • 2 gruszki
  • Oliwa
  • Przyprawa grillowa

Sposób przygotowania

Bakłażanowe talarki
Bakłażanowe talarkimateriały prasowe

Bakłażanowe talarki w boczku

Składniki

  • 8-10 plasterków boczku (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • Bakłażan
  • Kula sera mozzarella
  • Pomidor
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na bakłażana w sosie sojowymInteria KulinariaInteria Kulinaria
Nadziewane cukinie
Nadziewane cukiniemateriały prasowe

Cukinia faszerowana kaszanką

Składniki

  • 2 kaszanki (np. grillowe JBB Bałdyga)
  • Cukinia
  • 2 łyżki oliwy
  • 125 g żółtego sera
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?