Reklama

Reklama

Grillowe wariacje – pomysły na mniej oczywiste dania

Gdy na zewnątrz króluje słońce, nie sposób pozostać w domu. Wiosna i lato to idealny czas, aby wraz z rodziną i przyjaciółmi cieszyć się naturą, zwłaszcza, że rozpoczął się sezon grillowy!

Zastanawiacie się, co wrzucić na ruszt? A może znudziły się Wam standardowe dania? Wystarczy dodać kilka produktów do menu, aby zwykłe spotkania przy grillu przeistoczyły się w odkrywanie nowych, pysznych smaków!

Reklama

Bakłażan, cukinia, gruszka, suszone śliwki i morele. Wiele osób z chęcią sięga po te produkty w kuchni - stanowią bowiem nie tylko świetną przekąskę, ale są również ciekawym dodatkiem do głównych dań. Czy zastanawialiście się, jak smakowałyby potrawy grillowe z ich udziałem? W końcu kiełbasa biała, kaszanka i boczek nie muszą być podawane wyłącznie z chlebem, a kabanosy możecie śmiało wrzucić na ruszt i to w towarzystwie gruszki. Grillowe wariacje czas zacząć! Koniecznie sprawdźcie nasze pomysły.

Biała kiełbasa ze śliwką i morelą

Składniki

  • 4 kiełbasy białe (np. Kiełbasa & Ziarno JBB Bałdyga)
  • Garść suszonych śliwek i moreli
  • Świeży tymianek
  • Przyprawa grillowa

Sposób przygotowania

Morele i śliwki namocz w gorącej wodzie przez ok. 30 minut. Kiełbasę nakrój delikatnie w poprzek i posyp przyprawą grillową. Nabij namoczone owoce na wykałaczki i nakłuj nimi kiełbasy. Grilluj, aż mięso się zarumieni. Przed podaniem posyp świeżym tymiankiem.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje