Grilowane warzywa

Piękna pogoda zachęca do posiłków na świeżym powietrzu. Zrób rodzinnego grilla, na którym przygotujesz pyszne warzywa.

Smakują wyśmienicie
Smakują wyśmienicie 123RF/PICSEL

Umyj warzywa. Paprykę oczyść z pestek i pokrój wzdłuż na paski. Pomidory ponacinaj na krzyż. Cebulę pokrój w grube plastry. Bakłażany pokrój w krążki i posyp solą. Odłóż na 10 minut i osusz papierowym ręcznikiem.

Cukinie pokrój na grube plastry. Skrop warzywa oliwą, posyp przyprawami.

Grilluj na tacce przez około 10 minut.

Podawaj z opieczonym chlebem lub bułką. 

Jak zrobić warzywa pieczone - fajita?Interia Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas