Reklama

Reklama

Grilowane warzywa

Piękna pogoda zachęca do posiłków na świeżym powietrzu. Zrób rodzinnego grilla, na którym przygotujesz pyszne warzywa.

Składniki

  • 5 pomidorów
  • 2 papryki
  • średni bakłażan
  • 2 cebule
  • 5 młodych cukinii
  • 3 łyżki oliwy
  • przyprawy ziołowe: rozmaryn i zioła prowansalskie
  • sól

Umyj warzywa. Paprykę oczyść z pestek i pokrój wzdłuż na paski. Pomidory ponacinaj na krzyż. Cebulę pokrój w grube plastry. Bakłażany pokrój w krążki i posyp solą. Odłóż na 10 minut i osusz papierowym ręcznikiem. 

Reklama

Cukinie pokrój na grube plastry. Skrop warzywa oliwą, posyp przyprawami. 

Grilluj na tacce przez około 10 minut. 

Podawaj z opieczonym chlebem lub bułką. 


Dowiedz się więcej na temat: grilowane warzywa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje