Grzanki z boczkirm

Smaczna przekąska

Grzanki z boczkiem
Grzanki z boczkiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Boczek pokrój w plastry. Patelnię posmaruj małą ilością oleju, podsmaż mięso. 

2. Bułki pokrój, nasącz je lekko oliwą z dodatkiem czosnku. Ułóż na nich plasterki boczku, plasterki pomidorów, a na koniec plastry sera żółtego. Posyp suszonymi ziołami prowansalskimi. 

3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nim bułki, zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temp. 160°C do momentu, aż ser się rozpuści. 

4. Gotowe grzanki podaj na sałacie z pomidorem i cebulą. Jeśli chcesz, by cebula nie wydzielała silnego zapachu olejków eterycznych, pokrój ją w plasterki, ułóż na sitku i sparz wrzątkiem.

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas