Grzanki z szynką i szałwią

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 2-4 porcji.

Grzanki z szynką i szałwią
Grzanki z szynką i szałwiąmateriały prasowe

Przygotowanie:

Posmaruj kromki musztardą. Sery appenzeller i mozzarella pokrój na plastry, ułóż na dwóch kromkach i posyp pokruszonym niebieskim serem.

Na dwie pozostałe kromki połóż szynkę i listki szałwii. Złóż kromki z serem z kromkami z szynką.

W misce roztrzep jajka z mlekiem. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Oprósz kanapki mąką z obu stron, a następnie zanurz w jajku.

Smaż z obu stron, od czasu do czasu dociskając, by ser lepiej się roztopił.

Przetnij grzanki na pół i oprósz pieprzem.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria Kulinaria
INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas