Gulasz drobiowy
Do uduszonej z warzywami i pieczarkami piersi kurczaka najlepiej pasuje ryż

Składniki
- duża podwójna pierś kurczaka
- cebula
- 1 op. (450 g) mrożonych warzyw na patelnię (z papryką i pieczarkami)
- po łyżeczce mąki i koncentratu pomidorowego
- słodka mielona papryka
- sól
- pieprz
- olej
- natka
4 osób
Sposób przygotowania
1. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Poszatkuj obraną cebulę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj mięso, obsmaż na rumiano. 2. Wrzuć mrożonkę (nie musisz jej rozmrażać), wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozprowadź w odrobinie ciepłej wody, wlej do gulaszu. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Ogrzewaj jeszcze 5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Posyp siekaną natką