Gulasz drobiowy

Do uduszonej z warzywami i pieczarkami piersi kurczaka najlepiej pasuje ryż

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • duża podwójna pierś kurczaka
  • cebula
  • 1 op. (450 g) mrożonych warzyw na patelnię (z papryką i pieczarkami)
  • po łyżeczce mąki i koncentratu pomidorowego
  • słodka mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • natka

Sposób przygotowania

1. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Poszatkuj obraną cebulę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj mięso, obsmaż na rumiano. 

2. Wrzuć mrożonkę (nie musisz jej rozmrażać), wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozprowadź w odrobinie ciepłej wody, wlej do gulaszu. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Ogrzewaj jeszcze 5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Posyp siekaną natką

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje