Gulasz fasolkowy w musztardzie
Błyskawiczny i pyszny

Składniki
- po 30 dag cienkiej kiełbasy drobiowej i serdelków
- 50 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
- 2 cebule
- 4 ogórki korniszony
- 2 łyżki oleju
- 1 litr bulionu warzywnego
- 4 łyżki musztardy miodowej
- 1 czubata łyżka ciemnej zasmażki błyskawicznej
- 100 ml śmietany kremówki
- sos sojowy
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Kiełbaski potnij w grubsze plasterki. Cebule obierz, przekrój wzdłuż na pół, a potem potnij w półplasterki. 2. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj plasterki wędliny. Smaż razem,aż kiełbaski ładnie się zrumienią. Korniszony pokrój na kawałki.Wrzuć do garnka z kiełbasą i cebulą. Podlej całość bulionem.Wrzuć fasolkę bez wcześniejszego rozmrażania. Poczekaj, aż bulion zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj dalej przez 20 minut pod przykryciem. 3. Pod koniec gotowania zagęść sos zasmażką błyskawiczną.Gulasz wymieszaj z musztardą miodową i śmietaną. Przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Mocno podgrzej. 4. Przepis na ten gulasz możesz nieco zmodyfikować i dodać do niego także inne warzywa np.kalafior, cukinię, paprykę.