Reklama

Reklama

Gulasz fasolkowy w musztardzie

Błyskawiczny i pyszny



Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • po 30 dag cienkiej kiełbasy drobiowej i serdelków
  • 50 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
  • 2 cebule
  • 4 ogórki korniszony
  • 2 łyżki oleju
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 4 łyżki musztardy miodowej
  • 1 czubata łyżka ciemnej zasmażki błyskawicznej
  • 100 ml śmietany kremówki
  • sos sojowy
  • pieprz

Sposób przygotowania

Reklama

1. Kiełbaski potnij w grubsze plasterki. Cebule obierz, przekrój wzdłuż na pół, a potem potnij w półplasterki. 
2. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj plasterki wędliny. Smaż razem,aż kiełbaski ładnie się zrumienią. Korniszony pokrój na kawałki.Wrzuć do garnka z kiełbasą i cebulą. Podlej całość bulionem.Wrzuć fasolkę bez wcześniejszego rozmrażania. Poczekaj, aż bulion zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj dalej przez 20 minut pod przykryciem. 
3. Pod koniec gotowania zagęść sos zasmażką błyskawiczną.Gulasz wymieszaj z musztardą miodową i śmietaną. Przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Mocno podgrzej. 
4. Przepis na ten gulasz możesz nieco zmodyfikować i dodać do niego także inne warzywa np.kalafior, cukinię, paprykę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje