Gulasz fasolkowy w musztardzie

Błyskawiczny i pyszny

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kiełbaski potnij w grubsze plasterki. Cebule obierz, przekrój wzdłuż na pół, a potem potnij w półplasterki. 
2. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj plasterki wędliny. Smaż razem,aż kiełbaski ładnie się zrumienią. Korniszony pokrój na kawałki.Wrzuć do garnka z kiełbasą i cebulą. Podlej całość bulionem.Wrzuć fasolkę bez wcześniejszego rozmrażania. Poczekaj, aż bulion zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj dalej przez 20 minut pod przykryciem. 
3. Pod koniec gotowania zagęść sos zasmażką błyskawiczną.Gulasz wymieszaj z musztardą miodową i śmietaną. Przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Mocno podgrzej. 
4. Przepis na ten gulasz możesz nieco zmodyfikować i dodać do niego także inne warzywa np.kalafior, cukinię, paprykę.

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas