Gulasz węgierski na pikantnie z dodatkiem ziemniaków

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 43 cebule
  • po 1 czerwonej, żółtej i zielonej papryce
  • 1 papryczka chili
  • 3 łyżki oleju
  • 5-6 średnich ziemniaków
  • 80 dag mieszanego mięsa na gulasz
  • 2 kostki mięsne
  • 1-2 listki laurowe
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • czarny pieprz
  • mielona słodka papryka
  • 150 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 10 dag kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • szczypta cukru
  • trochę natki pietruszki do dekoracji
6 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?