Gulasz wieprzowy z bakłażanem

Prawdziwa gratka dla miłośników dań jednogarnkowych! Zanurzone w pysznym sosie kawałki kruchego mięsa wprost rozpływają się w ustach. Dodatek bakłażana sprawia, że to klasyczne danie zyskuje zupełnie nowy smak.

Gulasz wieprzowy z bakłażanem
Gulasz wieprzowy z bakłażanem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Mięso oczyść, pokrój w kostkę. Obsmaż w rondlu na oleju. Dodaj obrane i posiekane cebule, dwa liście laurowe i kilka ziaren ziela. Podlej dwoma szklankami wody, duś około 45 minut. 

2. Obrane ziemniaki oraz umytego bakłażana pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa. Duś 20 minut. Wrzuć sparzone, obrane i pokrojone pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Ogrzewaj pięć min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas