Gulasz wołowy

Rozgrzewający w chłodne dni
Rozgrzewający w chłodne dni123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,20 kg wołowiny (np. karkówki lub mostka)
  • 250 g szalotek
  • 250 g marchewki
  • 300 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • 6 łodyżek tymianku
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • szklanka mąki
  • 1/2 l wytrawnego czerwonego wina
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • woda
  • olej
  • bagietka lub inne pieczywo
  • 2 jajka
  • 1 pęczek pietruszki

Przygotowanie

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?