Gulasz wołowy z groszkiem

Sycący i smaczny obiad.

Gulasz z marchewką
Gulasz z marchewką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, pokrój na małe kawałki i przełóż do naczynia. Wymieszaj z olejem, pieprzem oraz posiekaną cebulą i odstaw na noc. Zamarynowane mięso obtocz w mące i smaż na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Przełóż do garnka i zalej wrzątkiem. 

2. Dodaj suszone grzyby, posiekaną cebulę, marchewkę, pora i groszek. Wrzuć listek laurowy oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem ok. 2 godziny. Pod koniec gotowania posól, dodaj musztardę, miód oraz świeży rozmaryn. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas