Gulasz z soczewicy

Proste jednogarnkowe danie, dla miłośników kuchni roślinnej (i nie tylko!).

Gulasz z soczewicy
Gulasz z soczewicy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W dużym garnku zeszklić na oliwie posiekaną drobno cebulę i czosnek.

Następnie dodawać kolejno startą  marchewkę, pokrojony w kosteczkę seler naciowy i paprykę, obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki oraz wszystkie przyprawy prócz majeranku.

Całość wymieszać, dusić przez 10-15 minut.

Potem dodać soczewicę i bulion, gotować do momentu, aż soczewica będzie prawie miękka.

Następnie dodać passatę. Gotować jeszcze, do zgęstnienia gulaszu i miękkości soczewicy.

Doprawić jeszcze całość majerankiem, solą pieprzem i wymieszać.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas