Gulasz z ziemniakami

Sycący i smaczny posiłek.

Gulasz z ziemniakami
Gulasz z ziemniakami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Wołowinę opłucz i pokrój w kostkę. Mięso posól, przypraw pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku i wrzuć na rozgrzaną patelnię z masłem, razem z cebulą i czosnkiem.

Obsmaż lekko miękko pod przykryciem, zalej bulionem warzywnym, dodaj liście laurowe i kminek. Duś wszystko ok. 1 godzinę.

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Paprykę umyj i pokrój w paseczki. Dodaj do gulaszu i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.

Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w kosteczkę. Pomidory i majeranek dodaj do gulaszu, duś kolejne 20 minut.

Na końcu dopraw gulasz do smaku pieprzem i solą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas