Gulaszowa (po 2. roku życia)

Jeśli oprócz warzyw i mięsa dodasz do niej np. zacierki, będzie bardziej pożywna.

Pamiętaj, że zupa dla dziecka powinna być mniej słona niż dla dorosłego.
Pamiętaj, że zupa dla dziecka powinna być mniej słona niż dla dorosłego. 123RF/PICSEL

Składniki:

● 1 duży ziemniak

● 1 cebula

● 1 pomidor

● 1 czerwona papryka

● olej

● majeranek

● sól

Przygotowanie:

Umyj mięso, pokrój je w kostkę i podsmaż na oleju. Umytą paprykę i cebulę drobno pokrój i przyrumień na patelni. Pomidora sparz wrzątkiem, pokrój w kostkę, dodaj wraz z mięsem do warzyw na patelni. Całość duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Następnie wlej do dania ok. 0,5 l wody. Dołóż obrane, pokrojone ziemniaki i przyprawy do smaku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięknie (ok. 30 minut). Możesz podać z odrobiną jogurtu.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas