Gulaszowa (po 2. roku życia)
Jeśli oprócz warzyw i mięsa dodasz do niej np. zacierki, będzie bardziej pożywna.
Składniki:
● 1 duży ziemniak
● 1 cebula
● 1 pomidor
● 1 czerwona papryka
● olej
● majeranek
● sól
Przygotowanie:
Umyj mięso, pokrój je w kostkę i podsmaż na oleju. Umytą paprykę i cebulę drobno pokrój i przyrumień na patelni. Pomidora sparz wrzątkiem, pokrój w kostkę, dodaj wraz z mięsem do warzyw na patelni. Całość duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Następnie wlej do dania ok. 0,5 l wody. Dołóż obrane, pokrojone ziemniaki i przyprawy do smaku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięknie (ok. 30 minut). Możesz podać z odrobiną jogurtu.