Reklama

Reklama

Gulaszowa z wołowiną

Syci i rozgrzewa

Czas przyrządzenia: 50 minut
Składniki dla: 5

Składniki

  • 60 dag wołowiny na gulasz
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 30 dag małych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz
  • po 4-5 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • 40 ml oleju do smażenia

Sposób przygotowania

1. Wołowinę umyj. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obierz, pokrój na kawałeczki. Pieczarki oczyść, potnij na połówki. Mięso oprósz mąką.

2. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, cebulę i czosnek, zrumień je. Dołóż grzyby i resztę warzyw (oprócz ziemniaków). Smaż chwilę. Posyp słodką i ostrą papryką. Zalej 5 szklankami wody. Dołóż przyprawy. Gotuj przez 40 minut. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 10 minut.

3. Wymieszaj z koncentratem. Jeszcze raz przypraw do smaku. Zupę ponownie zagotuj. Udekoruj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje