Gulaszowa z wołowiną
Syci i rozgrzewa

Składniki
- 60 dag wołowiny na gulasz
- 1 czubata łyżka mąki pszennej
- 50 dag ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 duża pietruszka
- 30 dag małych pieczarek
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- słodka i ostra papryka w proszku
- 2 listki laurowe
- sól, pieprz
- po 4-5 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
- 40 ml oleju do smażenia
5
Sposób przygotowania
1. Wołowinę umyj. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obierz, pokrój na kawałeczki. Pieczarki oczyść, potnij na połówki. Mięso oprósz mąką.2. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, cebulę i czosnek, zrumień je. Dołóż grzyby i resztę warzyw (oprócz ziemniaków). Smaż chwilę. Posyp słodką i ostrą papryką. Zalej 5 szklankami wody. Dołóż przyprawy. Gotuj przez 40 minut. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 10 minut.3. Wymieszaj z koncentratem. Jeszcze raz przypraw do smaku. Zupę ponownie zagotuj. Udekoruj.