Gwiazdki z pastą z łososia
Doskonałe na imprezy.

Składniki na 3-4 porcje:
- 8 kromki białego pieczywa tostowego, - 20 dag wędzonego łososia, - 1/3 pęczka szczypiorku, - 20 dag twarożku o kremowej konsystencji, - sok z cytryny, - sól, pieprz, - łyżka gęstej kwaśnej śmietany
Przygotowanie:
Łososia oddzielić od skóry, wyjąć ewentualne ości, mięso rozdrobnić. Dodać do twarożku. Dołożyć śmietanę oraz kilka kropelek soku z cytryny i pieprz i sól do smaku. Całość zmiksować na gładką masę. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Pastą smarować tosty. Foremką do ciastek powycinać gwiazdki. Można udekorować koperkiem lub cząstką pomidora.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!