Gwiazdki z pastą z łososia

Doskonałe na imprezy.

Składniki na 3-4 porcje:

Reklama

- 8 kromki białego pieczywa tostowego,
- 20 dag wędzonego łososia,
- 1/3 pęczka szczypiorku,
- 20 dag twarożku o kremowej konsystencji,
- sok z cytryny,
- sól, pieprz,
- łyżka gęstej kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Łososia oddzielić od skóry, wyjąć ewentualne ości, mięso rozdrobnić. Dodać do twarożku. Dołożyć śmietanę oraz kilka kropelek soku z cytryny i pieprz i sól do smaku. Całość zmiksować na gładką masę. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Pastą smarować tosty. Foremką do ciastek powycinać gwiazdki. Można udekorować koperkiem lub cząstką pomidora.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje