Reklama

Reklama

Hamburgery ze szpinakiem

Mielone w nowej odsłonie

Czas przyrządzenia: ok. 30 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 60 dag szpinaku
  • 60 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 2 kromki chleba razowego
  • 1/4 szkl. pestek słonecznika
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Szpinak opłucz, osusz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Włóż szpinak. Smaż kilka minut. Zdejmij go  z ognia. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę  oraz solą i pieprzem. Wystudź. 

2. Chleb namocz, odciśnij. Wymieszaj z mielonym mięsem i jajkiem. Dołóż pestki słonecznika, bułkę tartą oraz szpinak. Przypraw do smaku. Wyrób. Formuj płaskie, owalne kotlety. Smaż je na pozostałym oleju po 2-3 minuty z każdej strony

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje