Hummus z wędzoną śliwką

Gorzkawy smak wędzonego dymem owocu, doda głębi kanapkowej paście z cieciorki.

Hummus z dodatkiem wędzonych śliwek
Hummus z dodatkiem wędzonych śliwek123RF/PICSEL

Śliwki zalej wrzątkiem i mocz przez kwadrans, aż zmiękną. Następnie wydrąż pestki i pokrój owoce na drobno.

Ciecierzycę odcedź, dodaj pokrojone śliwki i 2-3 łyżki pasty sezamowej.

Solidnie przypraw, tak by pasta nabrała aromatu i zmiksuj na gładko, dolewając po trochu ciepłej wody.

Gotowy hummus udekoruj świeżą kolendrą i polej z wierzchu odrobiną oliwy

***

Zobacz także:

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

"Ewa gotuje": Gołąbki z kaszankąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas