Reklama

Reklama

Hummus z wędzoną śliwką

Gorzkawy smak wędzonego dymem owocu, doda głębi kanapkowej paście z cieciorki.


Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • garść wędzonych śliwek
  • puszka ciecierzycy
  • pasta sezamowa
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • kumin
  • kolendra
  • sól
  • pieprz

Śliwki zalej wrzątkiem i mocz przez kwadrans, aż zmiękną. Następnie wydrąż pestki i pokrój owoce na drobno.

Ciecierzycę odcedź, dodaj pokrojone śliwki i 2-3 łyżki pasty sezamowej.

Solidnie przypraw, tak by pasta nabrała aromatu i zmiksuj na gładko, dolewając po trochu ciepłej wody.

Gotowy hummus udekoruj świeżą kolendrą i polej z wierzchu odrobiną oliwy

***

Zobacz także:

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

Reklama



INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: hummus

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy