Reklama

Reklama

Idealna, letnia przekąska

Świeże, sezonowe warzywa to świetna baza do zrobienia szybkich i smakowitych przekąsek. Dlatego, jeśli uwielbiasz szparagi, to dobry moment, aby poeksperymentować z nowymi przepisami. Wypróbuj nasz sposób na szparagi w plastrach wędlin, które doskonale podkreślają smak tego warzywa.

Składniki

  • 1 opakowanie boczku w plastrach np. ZM Pekpol
  • 1 opakowanie szynki gotowanej w plastrach np. ZM Pekpol
  • 1 opakowanie krakowskiej drobiowej w plastrach np. ZM Pekpol
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 pęczek białych szparagów
  • olej
  • sól i pieprz
  • cytryna

Sposób przygotowania

Szparagi delikatnie obrać. Odkroić zdrewniałe końcówki. Zawinąć w wędliny dla pewności spiąć wykałaczką. Piekarnik nastawić na 180°C z funkcją grilla. Szparagi skropić olejem, doprawić solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Umieścić na blaszce do pieczenie i podpiekać aż nabiorą koloru. Po wyciągnięciu skropić delikatnie cytryną.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje