Reklama

Reklama

Imprezowe burgery

Przekąska, która uświetni każdą domówkę

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1 chili
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 15 dag sera typu camembert
  • olej
  • 4 bułki do burgerów
  • 1 czerwona cebula
  • kilka liści
  • sałaty masłowej
  • pół słoiczka żurawiny do mięs
  • 4 plastry sera żółtego
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka

Sposób przygotowania

1. Umytą papryczkę chili przekrój, usuń pestki, drobno pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Ser typu camembert pokrój na małe kawałki. Dodaj do masy mięsnej. 

2. Całość starannie wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Uformuj cztery kotlety. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety, usmaż z dwóch stron na złoty kolor. 

3. Bułki włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Przypiekaj 2 minuty. Możesz też przekroić je na połówki, a potem podsmażyć (miękką stroną) na rozgrzanej suchej patelni. 

4. Obraną czerwoną cebulę pokrój w krążki. Spodnią część każdej bułki obłóż opłukaną sałatą i cebulą. Nałóż część żurawiny, kotlety i plasterki żółtego sera. Na serze umieść resztę żurawiny oraz sałaty. Przykryj wierzchnimi częściami bułek.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje