Jabłka w cieście
Dzieci je uwielbiają, ale prawda jest taka, że przepadają za nimi także dorośli. Jabłka w cieście są po prostu pyszne!

Składniki
- 1 jajko,
- 2 łyżki mąki,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki cukru,
- 1 jabłko,
- cynamon,
- 1-2 łyżki mleka,
- szczypta proszku do pieczenia,
- olej.
Sposób przygotowania:
Jajko, mąki, cukier, mleko i proszek do pieczenia zmiksować na luźne ciasto.
Jabłko obrać, pokroić na plasterki, oprószyć cynamonem. Każdy plasterek owocu maczać w cieście.
Rozgrzać olej na patelni, układać na rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron, dopóki się nie zarumienią. Można posypać cukrem pudrem, albo polać miodem lub syropem klonowym.