Jabłkowe babeczki

Aktualizacja
Jabłkowe babeczki w kształcie różyczek są niezwykle efektowne
Jabłkowe babeczki w kształcie różyczek są niezwykle efektowne 123RF/PICSEL

Składniki

  • Ciasto:
  • 180 g kostki margaryny
  • 1 i 1/4 szklanki cukru pudru (150 g)
  • 2 szklanki mąki (350 g)
  • 1 całe duże jajko
  • 1 żółtko
  • pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1,5 kg jabłek
  • 2 łyżeczki cynamonu (5 g)
  • 1/2 szklanki wody
  • sok z 1 limonki

Jabłkowe babeczki - przygotowanie

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsatPolsat
zdjęcie
INTERIA.PL
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?