Ślimaczki cynamonowe

Ślimaczki cynamonowe to pyszne drożdżowe bułeczki na każdą okazję
Ślimaczki cynamonowe to pyszne drożdżowe bułeczki na każdą okazjęINTERIA.PL

Składniki

- ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 30 g drożdży
  • 125 ml ciepłego mleka
  • 40 g masła rozpuszczonego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki cynamonu
  • 40 g masła miękkiego

- polewa:

  • 40 g masła
  • 30 g cukru pudru
  • 50 g serka kremowego
  • 1 szczypta soli
  • 3 krople esencji waniliowej
  • 3 łyżki mleka

Ślimaczki cynamonowe - przygotowanie

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria KulinariaInteria Kulinaria