Jadłeś kiedyś wodziankę? Wypróbuj przepis Ewy Wachowicz - fantastyczna zupa
Ja często wykorzystuję też czerstwe pieczywo do przygotowania zupy - wodzianki - mówi Ewa Wachowicz. Oto przepis.
Ewa Wachowicz - przepis na wodziankęmateriał partnera
Składniki:
- 2 kromki czerstwego chleba
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka smalcu ze skwarkami
- gorąca woda
- sól
- pieprz
- koperek do dekoracji
Ewa Wachowicz - przepis na wodziankęmateriał partnera
Przygotowanie:
- Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do głębokiego talerza.
- Dodać posiekany czosnek oraz smalec.
- Zalać wrzątkiem.
- Udekorować posiekanym koperkiem i od razu podawać.
"Żony Warszawy. Historie prawdziwsze": Anna SzubierajskaINTERIA.PL