Jaja faszerowane
Tradycyjny przysmak serwowany na ciepło

Składniki
- 6 jajek
- cebula
- 6 pieczarek
- mały pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki bułki tartej
- olej rzepakowy do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obraną cebulę posiekaj w kosteczkę, zeszklij na odrobinie oleju. Na osobnej patelni podduś umyte i drobno pokrojone pieczarki. 2. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki, drobno poszatkuj. Jajka przekrój ostrożnie na połówki, tak by nie uszkodzić skorupek. Wyjmij łyżką zawartość, pokrój w kosteczkę i przełóż do miski. Połącz z majonezem, zeszkloną cebulą, pieczarkami oraz posiekaną natką. 3. Przygotowany farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wyrób. Napełnij nim skorupki jajek. Wierzch posyp dokładnie bułką tartą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wkładaj jajka farszem do dołu. Smaż kilka minut na złoty kolor. Podawaj na ciepło.