Reklama

Reklama

Jaja faszerowane

Tradycyjny przysmak serwowany na ciepło

Składniki

  • 6 jajek
  • cebula
  • 6 pieczarek
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obraną cebulę posiekaj w kosteczkę, zeszklij na odrobinie oleju. Na osobnej patelni podduś umyte i drobno pokrojone pieczarki. 

2. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki, drobno poszatkuj. Jajka przekrój ostrożnie na połówki, tak by nie uszkodzić skorupek. Wyjmij łyżką zawartość, pokrój w kosteczkę i przełóż do miski. Połącz z majonezem, zeszkloną cebulą, pieczarkami oraz posiekaną natką. 

3. Przygotowany farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wyrób. Napełnij nim skorupki jajek. Wierzch posyp dokładnie bułką tartą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wkładaj jajka farszem do dołu. Smaż kilka minut na złoty kolor. Podawaj na ciepło.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje