Jajecznica Bollywood
Wyjątkowo pożywna.
Składniki na 4 porcje:
- 500 g filetu z kurczaka
- Po czerwonej i żółtej papryce
- 75 g okry
- 1 chili
- 8 jaj
- 125 ml mleka
- Sól, pieprz
- Gałka muszkatołowa
- 25 g sklarowanego masła
- Curry
- Pieprz cayenne
- 3-4 łyżki sosu chili
- ¼ pęczku kolendry
Przygotowanie:
Mięso pokroić w paseczki, paprykę w kostkę, okrę w plastry, chili w cienkie krążki. Jajka roztrzepać z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na sklarowanym maśle obsmażyć mięso, dodać warzywa i przyprawy. Wlać jajka i mieszać, aż się zetnie. Podawać posypaną pokrojona kolendrą.