Reklama

Reklama

Jajecznica doskonała

Autorka przepisu wyeliminowała z diety białko mleka krowiego, dlatego jajecznicę smaży na oleju zamiast na maśle. Danie w tej prostej wersji jest przyjemnie wilgotne, dobrze ścięte - nie za dużo, ani nie za mało i bardzo aromatyczne.

Czas przyrządzenia: 15 min.
Składniki dla: 1

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka kopru
  • 1 łyżka pietruszki
  • sól, pieprz

1. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojony szczypiorek i chwilę smażymy.

2. Wbijamy jajka. Mieszamy białka, żółtka zostawiamy, gdy białka się zetną zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiamy jajka solą i pieprzem, ponownie stawiamy na ogniu, mieszamy całość drewnianą łyżką, aż żółtka się zetną.

3. Po usmażeniu i wyłożeniu na talerz posypujemy jajecznicę pokrojoną pietruszką i koperkiem. Podajemy z pieczywem i plasterkami pomidorów.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje