Jajecznica na parze (po 10. miesiącu)
Jesteś na diecie i nie chcesz jeść smażonych rzeczy? Polecamy jajecznicę robioną na parze. Jeśli nie robisz jej dla dziecka, nie musisz dodawać modyfikowanego mleka.
Składniki:
● 1 jajko
● 1 łyżeczka masła
● 1 łyżka płynnego mleka modyfikowanego
● szczypta szczypiorku
Sposób przygotowania:
1. Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz, zanurzając na chwilę we wrzącej wodzie.
2. Rozbij skorupkę, a jej zawartość ostrożnie przelej na wysmarowany masłem spodeczek.
3. Do jajka dodaj łyżkę mleka modyfikowanego oraz starannie umyty, osuszony i drobno pokrojony szczypiorek.
4. Spodeczek umieść na naczyniu z wrzącą wodą. Przyrządzaj jajecznicę, mieszając dotąd, aż całkowicie się zetnie.