Jajecznica na parze (po 10. miesiącu)

Jesteś na diecie i nie chcesz jeść smażonych rzeczy? Polecamy jajecznicę robioną na parze. Jeśli nie robisz jej dla dziecka, nie musisz dodawać modyfikowanego mleka.

Dietetyczną jajecznicę zrobisz na parze.
Dietetyczną jajecznicę zrobisz na parze. 123RF/PICSEL

Składniki:

● 1 jajko

● 1 łyżeczka masła

● 1 łyżka płynnego mleka modyfikowanego

● szczypta szczypiorku

Sposób przygotowania:

1. Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz, zanurzając na chwilę we wrzącej wodzie.

2. Rozbij skorupkę, a jej zawartość ostrożnie przelej na wysmarowany masłem spodeczek.

3. Do jajka dodaj łyżkę mleka modyfikowanego oraz starannie umyty, osuszony i drobno pokrojony szczypiorek.

4. Spodeczek umieść na naczyniu z wrzącą wodą. Przyrządzaj jajecznicę, mieszając dotąd, aż całkowicie się zetnie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas