Jajecznica na parze po 11. miesiącu

Na parze jest zdecydowanie zdrowsza niż smażona. Taką zrób swojemu dziecku.

Jest pyszna!
Jest pyszna! 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Sparz je wrzątkiem, a następnie wybij na posmarowany masłem talerzyk.

2. Mleko modyfikowane rozpuść w przegotowanej i przestudzonej wodzie – zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Dodaj je do jajka i wymieszaj.

3. Zagotuj w garnku trochę wody. Umieść talerzyk z jajkiem nad wrzątkiem. Zaczekaj, aż jajko zetnie się wystarczająco.

4. Szczypiorek umyj i posiekaj. Posyp nim jajecznicę.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas