Jajka faszerowane
Zrób na kolacje faszerowane jajka. Smakują doskonale.
Składniki na 4 porcje:
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka
- 4 kromki chleba tostowego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka chrzanu
- 2-3 gałązki natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka umyć, ugotować na twardo, wystudzić. Obrać delikatnie, żeby nie uszkodzić białek i wyjąć żółtka.
2. Tuńczyka wyjąć z puszki, osączyć. Dokładnie zmiksować na gładko razem z żółtkami, doprawić majonezem, chrzanem, solą, pieprzem i posiekaną natką.
3. Kremem tuńczykowym napełnić szpryckę. Wycisnąć go dekoracyjnie do dołków po żółtkach.
4. Chleb opiec na rumiano w tosterze, przekroić na trójkąty, obłożyć jajkami.