Jajka faszerowane

Zrób na kolacje faszerowane jajka. Smakują doskonale.

Takie jajka smakują doskonale
Takie jajka smakują doskonale 123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Jajka umyć, ugotować na twardo, wystudzić. Obrać delikatnie, żeby nie uszkodzić białek i wyjąć żółtka.

2. Tuńczyka wyjąć z puszki, osączyć. Dokładnie zmiksować na gładko razem z żółtkami, doprawić majonezem, chrzanem, solą, pieprzem i posiekaną natką.

3. Kremem tuńczykowym napełnić szpryckę. Wycisnąć go dekoracyjnie do dołków po żółtkach.

4. Chleb opiec na rumiano w tosterze, przekroić na trójkąty, obłożyć jajkami.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas