Jajka faszerowane (po 18. miesiącu)

Pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują. Zrób na święta Wielkanocne faszerowane jajka.

Jajka faszerowne są doskonałym daniem na święta Wielkanocne.
Jajka faszerowne są doskonałym daniem na święta Wielkanocne. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki ugotowanej i posiekanej piersi z kurczaka
  • 2 łyżki ugotowanego ryżu
  • 1 ugotowana starta marchewka
  • 1/2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • świeża natka

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Podziel na pół i wyjmij żółtka. Dodaj do nich mięso, ryż, marchewkę i utrzyj na jednolita masę. Dopraw majonezem, jogurtem, przecierem i natką. Masą wypełnij połówki jajek.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas