Jajko w roli głównej

Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem123RF/PICSEL

Pieczeń w boczku wędzonym

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 czerstwa bułeczka
  • ok. 2/3 szkl. mleka do namoczenia bułki
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czubata łyżka musztardy
  • 8 jajek
  • 10-12 plasterków wędzonego boczku
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do posmarowania pieczeni i formy

Sposób przygotowania

Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelceInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tost z jajkiem
Tost z jajkiem123RF/PICSEL

Zapiekanka na tostach

Składniki

  • 6 tostów
  • 6 jajek
  • 1 brokuł
  • 8 pieczarek
  • 2/3 szkl. śmietany kremówki
  • 10 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa, natka

Sposób przygotowania

Jak zrobić tosty francuskie z serem i szynką?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Zupa z groszku
Zupa z groszku123RF/PICSEL

Groszkowa zupa z chrzanem

Składniki

  • 40 dag mrożonego zielonego groszku
  • 8 szkl. bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2/3 szkl. śmietany 18 proc.
  • 3 łyżki tartego chrzanu
  • 1 cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 12 kromek bagietki
  • 4 łyżki masła
  • 6 jajek
  • 3-4 łyżki octu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Zupa krem z groszkuINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?