Jak prawidłowo kroić mięso?

Jak prawidłowo kroić mięso?
Jak prawidłowo kroić mięso?123RF/PICSEL

Składniki

Ostre narzędzia

Do krojenia mięsa najlepsze będą nóż Santoku, szefa lub uniwersalny
Do krojenia mięsa najlepsze będą nóż Santoku, szefa lub uniwersalny123RF/PICSEL
Jak naostrzyć nóż bez ostrzałki?Interia DIYInteria DIY

Składniki

Zanim zaczniesz ciąć: Trybowanie

Mięso najlepiej oczyścić nożem do trybowania
Mięso najlepiej oczyścić nożem do trybowania123RF/PICSEL

Jak kroić mięso w plastry? Tnij w poprzek włókien

Mięso należy kroić w poprzek włókien
Mięso należy kroić w poprzek włókien123RF/PICSEL

Jak kroić mięso w paski i kostkę?

Składniki

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?