Jak zrobić drink moskiewski muł?
Kombinacja świeżo wyciśniętego soku z limonki, piwa imbirowego i nutka mięty jest niespotykanie niesamowita. Bajecznie prosty, a w smaku rześki i ostry. Przez lata wykluczony z kanonu drinków, teraz powraca. Tradycyjnie podawany w miedzianym kubku z dużą ilością lodu.
Moskiewski muł© Photogenica
© Photogenica
Przygotuj szklanki bądź kubki. Najlepszy będzie kubek miedziany, najdłużej trzyma zimno. Wypełnij go lodem.
© Photogenica
Składniki, które są niezbędne do przygotowania drinka: 60ml wódki, 15ml świeżo wyciśniętego soku z limonki, 150ml piwa imbirowego oraz mięta i limonka do ozdoby.
© Photogenica
Nalej wódki, soku z limonki i piwa imbirowego. Zamieszaj razem składniki, wlej do kubka z lodem. Dodaj świeży listek mięty i plasterek limonki do dekoracji.