Jak zrobić drink moskiewski muł?

Kombinacja świeżo wyciśniętego soku z limonki, piwa imbirowego i nutka mięty jest niespotykanie niesamowita. Bajecznie prosty, a w smaku rześki i ostry. Przez lata wykluczony z kanonu drinków, teraz powraca. Tradycyjnie podawany w miedzianym kubku z dużą ilością lodu.

Moskiewski muł
Moskiewski muł© Photogenica
Miedziany kubek
© Photogenica

Przygotuj szklanki bądź kubki. Najlepszy będzie kubek miedziany, najdłużej trzyma zimno. Wypełnij go lodem.

Drink moskiewski muł
© Photogenica

Składniki, które są niezbędne do przygotowania drinka: 60ml wódki, 15ml świeżo wyciśniętego soku z limonki, 150ml piwa imbirowego oraz mięta i limonka do ozdoby.

Moskiewski muł
© Photogenica

Nalej wódki, soku z limonki i piwa imbirowego. Zamieszaj razem składniki, wlej do kubka z lodem. Dodaj świeży listek mięty i plasterek limonki do dekoracji.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas