Jak zrobić mrożony jogurt z truskawek?
Kiedy żar leje się z nieba, spragnieni ochłody sięgamy po lody. Porzuć kaloryczne lody, pełne dodatków i od grama cukru. Natura darzy nas owocami pełnymi witamin i naturalnego cukru. Poznaj przepis na truskawkowy mrożony jogurt, który ochłodzi nas podczas upalnych dni.

Rzeczy, których potrzebujesz
- 4 szklanki mrożonych truskawek
- 3 łyżki miodu
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka świeżego soku z cytryny
Składniki

Jak w 5 minut zrobić deser dla pociech domagających się czegoś słodkiego? Odpowiedź jest prosta... to mrożony truskawkowy jogurt. Przygotuj parę składników i do dzieła.
Składniki

Do robota kuchennego wrzucamy mrożone truskawki. Przed włożeniem truskawek, można je odrobinę rozbić na mniejsze kawałki. Duże w dodatku zamrożone owoce mogą połamać nóż lub uszkodzić miskę robota.
Składniki

Do truskawek dodajemy miód, sok z cytryny oraz jogurt naturalny. Włączamy robot i ścieramy składniki na kremową gładką masę. Podawaj jogurt od razu po przyrządzeniu lub przełóż go do pojemnika. Pojemnik przechowuj w zamrażarce nawet do miesiąca czasu.