Reklama

Reklama

Jarskie klopsiki z kaszy kuskus

Kuskus wymieszaj z przyprawami, sosem sojowym i łyżką oleju.

Składniki na 2-3 porcje:

  • 15 dag kuskusu
  • 10 czarnych oliwek
  • 1 mała marchewka
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 2 jajka q2 łyżki bułki tartej
  • po szczypcie gałki muszkatołowej, słodkiej papryki i curry
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Kuskus wymieszaj z przyprawami, sosem sojowym i łyżką oleju. Zalej taką ilością wrzątku, by kaszka była zakryta. Startą marchewkę podsmaż na odrobinie oleju. Oliwki posiekaj.

Reklama

2. Wszystkie składniki wymieszaj z kolendrą, jajkami i bułką tartą. Formuj klopsiki i smaż na oleju. Podawaj np. na listkach cykorii, z plasterkiem jabłka i rukolą.

Czas przygotowania: 40 minut

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy