Jesienne desery

Rozgonią smutki!

Zapiekane gruszki

Składniki

  • 4 gruszki
  • 150 g sera ricotta
  • 2 krople aromatu waniliowego
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 łyżka cynamonu

Sposób przygotowania

Gruszki umyj, przekrój na pół, pozbaw gniazd nasiennych i skrop sokiem z cytryny. Serek ricotta połącz z aromatem waniliowym i umieść po 1 łyżeczce w wydrążonych gruszkach. Wierzch obficie posyp orzechami i płatkami migdałowymi, posyp cynamonem i polej miodem. Tak przygotowane gruszki wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika i zapiekaj 15-20 minut w temp. 190 stopni C. Podawaj na ciepło. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje