Jesienne menu w nietypowym wydaniu

Tarta z kasztanami
Tarta z kasztanamimateriały prasowe

Tarta z kasztanami

Składniki

- ciasto

  • 1 opakowanie kruchego ciasta np. Delecta
  • 1 jajo
  • 100 g zimnej margaryny lub masła
  • 1-2 łyżki mąki pszennej (do podsypania ciasta)

- nadzienie

  • 250 g puree kasztanowego
  • 3 łyżki rumu
  • 125 ml mleka
  • 1 żółtko
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego np. Delecta
  • 125 ml wody
  • 100 g cukru
  • 100 g płatków migdałowych np. Bakalland
  • 250 g sera mascarpone
  • 50 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki żelatyny np. Delecta
  • 1 łyżeczka cynamonu
Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbaremINTERIA.TVInteria.tv
Biszkopt
Biszkoptmateriały prasowe

Biszkopt – wiewiórka

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta biszkoptowego np. Delecta
  • 4 jaja
  • 30 ml wody
  • 0,5 szklanki oleju (125 ml)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej np. Delecta
  • 2-3 jabłka
  • 1 szklanka (100 g) mielonych orzechów laskowych np. Bakalland
  • 0,5 szklanki drobno pokrojonych orzechów włoskich np. Bakalland
Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pączki ziemniaczane
Pączki ziemniaczanemateriały prasowe

Pączki ziemniaczane podlaskie

Składniki

  • 2 jaja
  • 70 g cukru
  • 100 ml mleka
  • 350 g mąki
  • 60 g ziemniaków mączystych
  • 6 g drożdży instant np. Delecta
  • 2 litry oleju
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżki wody
  • skórka pomarańczowa np. Bakalland
Przepis na szwajcarski placek ziemniaczanyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Krem kawowy
Krem kawowymateriały prasowe

Krem z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta kruchego Delecta
  • 100 g pokrojonej zimnej margaryny
  • 1 jajo

- krem

  • 3 torebki kawy zbożowej np. Anatol 5 zbóż
  • 100 ml wody
  • 1 opakowanie budyniu smak śmietankowy np. Delecta
  • 300 ml mleka
  • • 150 g mascarpone
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 20 g cukru
  • 200 g jabłek
  • 50 g rodzynek np. Bakalland
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?