Reklama

Reklama

Kabaczek na ciepło

Kabaczek oprócz witamin zawiera wapń, błonnik, magnez, fosfor. Jest lekkostrawny, ponadto wzmacnia pracę jelit i odkwasza organizm. Warto częściej wykorzystywać go w naszej kuchni.

Składniki:


  • kabaczek
  • marchewka
  • cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • przyprawa warzywna
  • oliwa z oliwek
  • brokuł

Reklama


Sposób przygotowania:

Cukinię i marchewkę obrać i grubo zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Warzywa wrzucić do rondelka, wlać kilka łyżek oliwy, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól i przyprawę warzywną. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw, doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub na zimno z dodatkiem pieczywa.

Dowiedz się więcej na temat: kabaczek

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje