Okrasa zdradza swój sekretny składnik. Ten ser z Podlasia podbije każde danie

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Karol Okrasa zdradził, jaki składnik podchodzący z Podlasia uważa za niekwestionowany rarytas
Karol Okrasa zdradził, jaki składnik podchodzący z Podlasia uważa za niekwestionowany rarytasAKPA

Ser jak przyprawa. Okrasa inspiruje do odkrywania Podlasia

Polskie sery są nieoczywiste. Dziś tworzy się historia 
Jak zrobić domowy twaróg? Nie wymaga on specjalnych umiejętności
Według Okrasy ser może być idealną przyprawą do wielu dań123RF/PICSEL

Nie tylko na deskę. Ser jako tajna broń kuchni

Odrobinka twarogu, odrobina twardego sera lub pleśniaka może zupełnie odmienić smak znanego dania 

Zobacz również:

    Rzemiosło i autentyczność, czyli filozofia smaku

    To nie historia nas ogranicza – tylko wyobraźnia. A ta często zderza się z przyzwyczajeniami 

    Podlasie zaskakuje - nawet mistrza kuchni

    Drewniana taca na stole z różnorodnymi serami i dzbankiem z mlekiem w tle. Obok znajdują się wazon z kwiatami i inne przedmioty kuchenne.
    Kozie sery można kupić w różnej formie. Wszystkie warto choć raz skosztowaćRuslan Olinchuk123RF/PICSEL

    Ser z Podlasia - smak, który zostaje na długo

    Wielka likwidacja budynków z PRL. Marcin Wojdak: Znika analogowa PolskaAleksandra SuławaINTERIA.PL