Kaczka w cieście francuskim z orzechami
Delikatna i krucha. Rozpływa się w ustach!

Składniki
- Kaczka:
- 2 piersi z kaczki
- majeranek
- imbir
- 2 goździki
- cebula
- marchew
- natka
- listek laurowy
- tymianek
- Ciasto i farsz:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 40 dag łuskanych orzechów włoskich
- 2 łyżki mąki ziemniacznej
- 2 jajka
- sól
- pieprz
4 osoby
Sposób przygotowania
1. Pierś z kaczki umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Przyprawy wrzuć do litra wody, zagotuj, włóż mięso, duś pod przykryciem 40 minut. Wyjmij mięso, ostudź.2. Orzechy posiekaj, dodaj dwa jajka, mąkę,przyprawy. Wymieszaj, wyrób dłonią farsz. Ułóż go na cieście, na nim kawałki mięsa. Całość zawiń w rulon. Piecz do zrumienienia ciasta. Podawaj pokrojone.