Kakaowe ciasteczka
Kakao działa dobrze i na zdrowie, i na urodę. Niestety spożywamy go za mało. By to zmienić proponujemy na deser pyszne ciasteczka kakaowe.
Składniki:
- 2 jajka
- 4 czubate łyżki dowolnej mąki bezglutenowej
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka kakao naturalnego
- 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- mielone orzechy
- wiórka kokosowe
- odrobina cynamonu
- odrobina imbiru
Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywno. Zmiksować cukier puder, cynamon, imbir, kakao. Do masy dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wiórka kokosowe i orzechy. Dodać ubite białka.
Blachę do pieczenia ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia, nakładać masę piekarniczą szprycą. Piec w temperaturze 180 stopni C przez kilka minut. Ciasteczka można posypać cukrem pudrem albo dodać do nich sezam.