Reklama

Reklama

Kanapki z chlebka cukiniowego

Grzegorz Łapanowski to znany kucharz, który założył fundację Szkoła na Widelcu i z nią organizuje warsztaty kulinarne dla dzieci. W TV Polsat Cafe prowadzi program „Misja stołówka”. Oto jego przepis na pyszne kanapki.

Składniki:


  • 2 jajka
  • 65 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka miodu
  • 150 g cukinii
  • gałązka rozmarynu
  • skórka starta z pomarańczy
  • po 95 g mąki orkiszowej i pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli

Reklama

Do kanapek: twarożek ogórek łosoś wędzony na ciepło.

Ubij jajka, dodaj jogurt, oliwę, sól, miód, skórkę pomarańczową i posiekane igiełki rozmarynu. Wymieszaj mikserem. Zetrzyj cukinię i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj obie mąki z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodaj do masy. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wylej masę do foremki 7 x 15 cm. Piecz 80-90 cm (do suchego patyczka). Kromki ostudzonego chleba posmaruj twarożkiem, obłóż kawałkami łososia i ogórkiem.

Dowiedz się więcej na temat: kanapki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje