Reklama

Reklama

Kanapki z pastą rybną

Lekarze i dietetycy biją na alarm - ciągle jemy za mało ryb! Dzisiaj przepis w którym wykorzystamy ryby do zrobienia pasty. Mogą ją jeść dzieci po 2. roku życia. Smacznego!

Składniki:


  • 100 g wędzonej ryby
  • 100 g białego sera
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 ogórki małosolne
  • szczypiorek
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 łyżki jogurtu naturalnego

Reklama


Sposób przygotowania:

1. Rybę obierz ze skóry, oczyść starannie z ości, a następnie dokładnie zmiksuj z białym serem.

2. Do masy rybnej dodaj umyty i drobno posiekany szczypiorek, pokrojone w kosteczkę ogórki (najpierw odsącz je z soku) oraz przecier pomidorowy. Całość skrop odrobiną soku z cytryny.

3. Powoli wlej jogurt naturalny i wymieszaj masę ponownie, by miała gładką konsystencję.

4. Podawaj z jasnym lub ciemnym pieczywem.

Dowiedz się więcej na temat: pasta rybna

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje