Reklama

Reklama

Kanapkowa pasta z oliwek

Domowe smarowidła mają wyraźną przewagę nad tymi kupowanymi - są zdecydowanie smaczniejsze, mają prosty, naturalny skład, dlatego można uznać je za zdrowe przekąski.

Składniki

  • 1 szklanka zielonych oliwek (bez pestek)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie)

1. Ząbek czosnku obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę lub kroimy bardzo drobno. 

2. W misce umieszczamy rozdrobniony czosnek, oliwki i natkę, wlewamy oliwę. Posypujemy całość pieprzem, ewentualnie dodajemy pół łyżeczki soku z cytryny. Blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Pastę chłodzimy w lodówce kilka godzin (a najlepiej całą noc).

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje