Kanapkowa pasta z oliwek

Domowe smarowidła mają wyraźną przewagę nad tymi kupowanymi - są zdecydowanie smaczniejsze, mają prosty, naturalny skład, dlatego można uznać je za zdrowe przekąski.

Świeże pieczywo i pasta domowej roboty - nie ma mowy, by ten zestaw zawiódł oczekiwania
Świeże pieczywo i pasta domowej roboty - nie ma mowy, by ten zestaw zawiódł oczekiwania123RF/PICSEL

1. Ząbek czosnku obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę lub kroimy bardzo drobno. 

2. W misce umieszczamy rozdrobniony czosnek, oliwki i natkę, wlewamy oliwę. Posypujemy całość pieprzem, ewentualnie dodajemy pół łyżeczki soku z cytryny. Blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Pastę chłodzimy w lodówce kilka godzin (a najlepiej całą noc).

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas