Reklama

Reklama

Kapuśniak z frankfurterkami

To jedna z najprostszych i najzdrowszych zup kuchni polskiej. Jej wyjątkowy smak - intensywny, lekko pikantny i kwaśny, z dodatkiem mocnego mięsnego wywaru - na długo pozostaje na podniebieniu! Kapuśniak z młodej kapusty nie wymaga specjalnych przygotowań. Wystarczy parę chwil, by cieszyć się tą wyborną zupą. U nas prosty przepis na kapuśniak, którego smak urozmaicą frankfurterki.

Składniki

  • 0,5 główki młodej kapusty
  • 4 frankfurterki
  • 0,5 cebuli
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki koncentratu
  • olej
  • 0,5 l wody

Już wiesz z czego przygotujesz pyszną zupę. Teraz sprawdź, w jaki sposób to zrobić:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kapuśniak | zupa z kapusty

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje