Kapuśniak z kiełbasą krok po kroku

article cover
Smacznego

Kapuśniak z kiełbasą krok po kroku

Wsypać puree w proszku.
Wsypać puree w proszku. Smacznego
Dodać liść laurowy i owoc jałowca.
Dodać liść laurowy i owoc jałowca.Smacznego
Dodać koncentrat pomidorowy.
Dodać koncentrat pomidorowy. Smacznego
Wlać bulion.
Wlać bulion. Smacznego
Dodać kapustę, smażyć 5 minut.
Dodać kapustę, smażyć 5 minut. Smacznego
Cebulę i pora smażyć na oleju ok. 3 minuty.
Cebulę i pora smażyć na oleju ok. 3 minuty. Smacznego
Kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do zupy.
Kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do zupy.Smacznego
Pora pokroić w plasterki.
Pora pokroić w plasterki.Smacznego
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Smacznego
Składniki: 1 cebula, por, 2 łyżki oleju, 800 ml kapusty kiszonej, listek laurowy, łyżka owocu jałowca, litr bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ¼ opakowania puree ziemniaczanego w proszku, sól, pieprz, słodka papryka, cukier, 150 g śmietany
Składniki: 1 cebula, por, 2 łyżki oleju, 800 ml kapusty kiszonej, listek laurowy, łyżka owocu jałowca, litr bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ¼ opakowania puree ziemniaczanego w proszku, sól, pieprz, słodka papryka, cukier, 150 g śmietanySmacznego
Zupę doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem. Podawać ze śmietaną.
Zupę doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem. Podawać ze śmietaną.Smacznego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?