Reklama

Reklama

Kapusta pekińska z ogórkiem

Nie od dziś wiadomo, że warzywa to samo zdrowie. Dlatego powinniśmy jeść je jak najczęściej! Oto przepis na szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę z kapusty pekińskiej - idealny dodatek do obiadu.

Czas przyrządzenia: 20 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka, natka
  • 1 ogórek
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Oczyszczoną z wierzchnich liści kapustę poszatkuj, przełóż do miski. Dodaj osączoną kukurydzę. Oczyść i pokrój w paseczki paprykę oraz ogórka, posiekaj w kosteczkę cebulę. Warzywa również dodaj do kapusty, wymieszaj. 

2. Wlej oliwę, całość starannie wymieszaj. Przygotowaną surówkę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną soku wyciśniętego z cytryny. Opłucz i osusz kilka gałązek natki. Ozdób surówkę.

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

Pięć rodzin, pięć dni i piętnaście wymagających treningów. Obóz Muay Thai, którego pierwsza edycja odbyła się w zeszłym roku, jest szansą dla młodzieży w spektrum autyzmu na poznanie smaku zdrowej rywalizacji, wygranej, a czasem także porażki. Jak mówią organizatorzy: "To, że nasi podopieczni nie utrzymują kontaktu wzrokowego z rozmówcą, nie znaczy, że nie mają nic do powiedzenia. Sport uczy nas szacunku do siebie i każdego rywala. Jeśli tego nie zrozumiesz, oddalasz się od mety". Organizacja tegorocznej edycji wciąż stoi pod znakiem zapytania, jednak dzięki ludziom dobrej woli szanse na wyjazd z każdym dniem rosną. I ty możesz pomóc! Sprawdź szczegóły! 

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kapusta pekińska | sałatka | ogórek | papryka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje