Reklama

Reklama

Kapusta z patelni

Kapusta kiszona to doskonały składnik prostych i smacznych dań.

Składniki

  • 850 ml kapusty kiszonej
  • cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 500 g metki wieprzowej
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1-2 łyżeczki chili
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka bulionu
  • zielona cebulka
  • pieprz
  • 150 g śmietany

Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć metkę, dodać majeranek i cebulę. Oprószyć chili. Dodać osączoną kapustę, listek laurowy, 200 ml wody i bulion. Trzymać na ogniu 8-10 minut bez przykrycia. Posypać posiekaną cebulką i pieprzem. Do tego podawać śmietanę posypaną chili. 

Dowiedz się więcej na temat: kapusta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje