Karkówka w sosie sojowym
Doskonała z kaszą kuskus.
- 8 plastrów karkówki,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- 1/2 łyżeczki startego imbiru,
- 3 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- 2 łyżki oleju,
- 2 łyżki masła,
- 3 brzoskwinie
Przygotowanie: Miód wymieszaj z imbirem i sosem sojowym, do marynaty włóż mięso. Odstaw na 10 minut. Następnie smaż na grillu lub na patelni na oleju (najlepiej w woku). Obok na grillu ułóż ćwiartki brzoskwiń. Resztki marynaty zlej do rondelka, zagotuj, dodaj masło i mieszaj podgrzewając aż się roztopi i połączy z sosem.
Mięso podaj z brzoskwiniami i sosem. Dobrym dodatkiem jest kuskus, wymieszany z posiekaną, podsmażoną cebulką i dużą ilością natki.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!
Więcej przepisów na karkówkę: